Zpět

Organizace proFem uspořádala konferenci k oceněnému projektu

Organizace proFem o.p.s., oceněná prestižní cenou Regiostars Awards za projekt inovativní pomoci obětem sexuálního násilí uspořádala 17. dubna 2024 mini konferenci v kavárně Langhans.

Na konferenci byl představen oceněný úspěšný projekt proFem 2.0 - ANALÝZA POTŘEB A NASTAVENÍ SLUŽEB PRO OBĚTI SEXUÁLNÍHO NÁSILÍ, díky kterému vznikla pomůcka pro psychoterapii traumatu.
  • Jitka Poláková, ředitelka proFem, přiblížila, jak projekt pomohl zlepšit podporu obětí a položit základy pro centra PORT. Centrum PORT bylo otevřeno na začátku roku a jedná se o první komplexní centrum pro oběti sexuálního násilí v Česku.
  • Úvodní slovo patřilo také zástupkyni Evropské komise Ruth Paserman (ředitelka sekce fondů EU na generálním ředitelství pro zaměstnanost, sociální věci a sociální začleňování), která pohovořila o stávající a budoucí podpoře sociálních inovací v ČR.
  • Monika Ladmanová, Vedoucí zastoupení evropské komise v ČR, zdůraznila důležitost podpory obětí a nulovou toleranci k domácímu a sexuálnímu násilí.
  • Markéta Pekárková, vedoucí psychoterapeutických služeb v proFem, blíže pospala pomůcku pro psychoterapii traumatu, která klientkám pomáhá lépe porozumět tomu, co prožily.
  • Veronika Pavlovská, z oddělení projektů sociálních inovací na Ministerstvu práce a sociálních věcí, hovořila o tom, proč je přínosné do tvorby designu sociálních služeb a jejich testování zapojovat také klienty a klientky těchto služeb, ale i další klíčové aktéry.
📍Video o projektu centrum Port: https://www.youtube.com/watch?v=Ob7tSzeKixc
📍Web proFem: www.profem.cz
 
Propagační foto
 

 
Uveřejněno: 18. 4. 2024
 
Aktualizováno: 18. 4. 2024