Aktuální bodová hranice posledního podpořeného projektu je 64,00 bodů.
10.1.2017
Vážení tazatelé,
před položením dotazu prosím zkontrolujte historii již zodpovězených dotazů v tomto klubu. Je pravděpodobné, že stejný nebo obdobný dotaz už byl zodpovězen.
Konkrétní dotazy týkající se vašich projektů a dotazy k zařazování zaměstnanců dle metodiky CZ-ISCO směřujte na projektové manažery, kteří s vámi komunikují prostřednictvím IS KP14+.
Děkujeme.
Tým IP 1.3
Dobrý den,
prosíme o pomoc při správném zařazení kurzu Kvalita výroby a správná výrobní praxe, váháme mezi Měkké dovednosti a Odborné vzdělávání.
Náplň kurzu je následující:
SVP = správná výrobní praxe, netýká se pouze kosmetiky, ale obecně veškerých výrob, kdy pro každé oblasti má některá upřesněná kritéria.
Pro kosmetiku je konkrétní Norma: ČSN EN ISO 22716
Kosmetika - Správná výrobní praxe (SVP) –Směrnice pro správnou výrobní praxi. Někdy také GMP (z Good Manufacturing Practice)
Mezinárodní norma zahrnující metodické pokyny pro kosmetický průmysl.
Podchycuje tok výrobků od přijetí surovin až po odeslání. Jedná se o praktický vývoj systému jištění kvality. Řeší jednotlivé oblasti:
Prostory
zabezpečení ochrany výrobku (nejčastěji před znečištěním); efektivně čistitelné, minimalizovaly křížení výrobků, surovin a obalů (o tom jsme mluvili tok materiálu by měl být zajištěn od surovin, přes výrobu a balení k výsledným výrobkům, bez křížení)
Prostory zahrnují kromě výrobních i pomocné, skladové, umývárny, prostory kontroly kvality
Obecně prostory mají být dobře čistitelné, osvětlené, zajištěna příslušná ventilace
Hubení škůdců
Zařízení
Opět snadná čistitelnost a sanitace
Zařízení a přístroje pro kontrolu kritických bodů musejí být pravidelně kalibrovány
Suroviny a obaly (obalové materiály)
Nákup, výběr surovin
Příjem, identifikace materiálů
Kontrola a uvolnění k použití skladování
Výroba
Předvýrobní kontrola
Přidělení šarže
Mezioperační kontroly
Skladování nerozplněných produktů
Balení
Hotové výrobky
Mají splňovat stanovená kritéria
Uvolnění výrobků k prodeji
Skladování
Kontrola kvality
Provedení kontrol sledovaných parametrů podle zavedených postupů, norem
Evidence výsledků
Vzorkování
Rozhodování o uvolňování nebo pozastavení v režimu: uvolněno, zamítnuto, pozastaveno
Způsoby přepracování nebo likvidace nevyhovujících produktů, surovin…
Odpad
Včas odklizen hygienickým postupem
Tok odpadu nesmí mít vliv na výrobní operace
Reklamace a stahování výrobků
Evidence, náležité přezkoumání a vyjádření (řešení), v rámci podniku máme rozdělení na Interní, Zákaznické, Dodavatelské
Dokumentace
Může být elektronická i tištěná
Tvorba, uvolnění, distribuce a archivace dokumentů
Velmi děkujeme za odpověď
Andrea Čapková
Komentáře k otázce